POSTIMEHE VIDEO ERRi nõukogu uus juht: nagu KGB, kuidas inimesi rünnatakse eetris (32)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu uueks juhiks valitud Rein Veidemann ütles Postimehele, et on kanalite programmiga valdavalt rahul, kuid heitis teatud saatejuhtidele ette teravat tonaalsust.

«Viimasel ajal mõnede uudisteankrute käitumine intervjueeritavate suhtes,» viitas Veidemann, «mulle selline ründav stiil ei meeldi.»

«Ma olen nii vana inimene, et olen käinud KGB ja parteikontorite ülekuulamistel. Mul tekib deja vu, kui ma vaatan, kuidas inimesi rünnatakse eetris. Rahvusringhääling ei pea seda viljelema,» ütles Veidemann videointervjuus Postimehele.

Alternatiivina pakkus ta välja eraldi nn hard talk tüüpi jutusaate, kus ristküsitlus toimuks ajakirjaniku ja külalise vahel üks-ühele. Seeläbi saaks tema sõnul uudisteankruid säästa kohustusest uudiste lugemise vahepeal stuudiokülalistele teravaid küsimusi esitada.

Veidemann rääkis Postimehele ETV ja teiste kanalite uutest võimalikest suundadest, sotsiaalmeediaga sammu hoidmisest ja teda häirivast tapeedimuusikast Vikerraadios. Vaata videot!

Kook: võrdlus on «kohatu sekkumine toimetusvabadusse»

Eesti Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse juht Urmet Kook ütles Postimehele kommentaariks, et kindlasti ei ole ERR kriitikavaba objekt, kuid värske nõukogu esimehe võrdlus on Koogi sõnul «kohatu sekkumine toimetusvabadusse».

«Kui ERRi nõukogu esimees leiab, et peaministrile tohib uudistestuudios esitada vaid varem kokkulepitud ja mitteteravaid küsimusi, siis paraku meenutab just see nõukogudeaegset ajakirjandust. Mida, ma väga loodan, ka lugupeetud Rein Veidemann vaevalt ise tagasi tahab.»

Veidemann: ringhäälingunõukogu ei kavatse sekkuda toimetuste töösse

Veidemann kirjutas hiljem sotsiaalmeedias, et öeldu oli tema isiklik arvamusavaldus ning ringhäälingunõukogu ei kavatse kuidagi sekkuda toimetuste töösse.

«Mul on väga kahju, et mu senine kodu-väljaanne nii räige ja kontekstist välja rebitud pealkirjaga «müüs» minu isiklikku arvamusavaldust. Meedia võib olla ikka väga julm «klikkide» hankimise nimel, seda pidin taas kogema.»

«Rõhutan siis veel kord: see oli minu isiklik arvamusavaldus, mille väljendamist - kui ma olen selge vahe teinud isikliku ja ametipositsioonist lähtuva vahel - ei saa minult keegi võtta, olgu ma põrguvürst või kuningas,» jätkas Veidemann.

«Muidugi võidakse öelda: jäta nüüdsest kõik oma hinnangud, soovid ja ootused enda teada. Eks ma siis õpin. Ja seetõttu olgu kõigi rahustuseks teavitatud - Ringhäälingunõukogu ei kavatse kuidagi sekkuda toimetuste töösse.»

«Vabandan, kui minu arvamusavaldus nüüd niisugust ohutunnet tekitas,» lisas Veidemann.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles