Ropkamõisa rahvas korraldas oma peo

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ropkamõisa laulu- ja tantsupidu.
Ropkamõisa laulu- ja tantsupidu. Foto: Margus Ansu

Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud Ropkamõisa tantsu- ja laulupeost võiks korraldajate soovi järgi saada traditsioon, mis ühendaks Tartu asumi kogukonda ka tulevikus.

Eilse peo algataja ja peakorraldaja oli Tartu lasteaed Ristikhein. Esinejaid-pidulisi saabus ka Rukkilille, Piilupesa ja Ristikheina lasteaiast ning Forseliuse koolist. Kaasa lõi ka Tartu puuetega inimeste koda ja tantsurühm Vikerkaar.

Liiklus Ropka teel pandi õhtupoolikuks kinni, et rahvarõivais ja sinimustvalgeid lippe kandnud lapsed saaksid turvaliselt rongkäigus laulda ja marssida. Ropkamõisa härrastemaja juurest mindi Ristikheina lasteaia hoovile, möödudes kümnetest pealtvaatajatest.

Mõisahärra ja mõisaproua rongkäigu eesotsas juhtisid osalejate rivi sinnapoole, kust kostis lõõtspillimuusikat – lasteaia sisehoovi, kus asub lasteaia laululava. Seal süüdati tõrvikutest peotuled, lauldi tuntud lastelaule ja tantsiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles