Tesla töötajad minestavad kurnava töö tõttu (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla tehas Fremontis Californias.
Tesla tehas Fremontis Californias. Foto: STEPHEN LAM/REUTERS

Tesla töötajad kurdavad pingelise töö ja sagedaste vigastuste üle, kirjutab BusinessInsider.

Tesla juhi Elon Muski väga agressiivsed tootmisplaanid on pannud töötajad suure surve alla, millele lisanduvad veel ka sagedased vigastused. Näiteks 2014. aastal kutsuti Tesla tehastesse kiirabi rohkem kui sajal korral seetõttu, et töötajad minestasid, tundsid rinnas valu, kannatasid krampide ja hingamisraskuste käes.

Veel sajad väljakutsed aga lisandusid sellele füüsiliste vigastuste tõttu.

Elon Musk tunnistas ka ise, et tema alluvad teevad praegu väga kõvasti tööd, tehes ka palju ületunde, kuid ta hoolib väga nende tervisest. Tesla kinnitusel on nende töökeskkond nüüdseks tunduvalt parem kui veel mõne aasta eest.

„Me kaotame praegu raha,“ rääkis Musk. „See pole mingi selline olukord, kus ahned kapitalistid üritavad vaadata mööda turvalisusest selle nimel, et rohkem raha teenida. See on rohkem küsimus sellest kui palju raha me kaotame. Ja kui paljud seetõttu oma töö kaotavad.“

Töötajad kirjeldavad, kuidas nad on näinud oma kolleege teadvust kaotamas ja põrandale varisemas. Minestanud on just järjest tööd vihtunud inimesed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles