Valga poliitik ei võta prügistamist omaks

Lea Margus
, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaomanik Andres Olesk (paremal) reageeris emotsionaalselt, kui Valga linnapoliitik Endel Uppin saabus koos keskkonnainspektoriga tema maal asuva prügi päritolu tuvastama. Uppin ütles, et prügi võib pärineda tema ema korterist, kuid kinnitas, et tema viis selle jäätmejaama.
Maaomanik Andres Olesk (paremal) reageeris emotsionaalselt, kui Valga linnapoliitik Endel Uppin saabus koos keskkonnainspektoriga tema maal asuva prügi päritolu tuvastama. Uppin ütles, et prügi võib pärineda tema ema korterist, kuid kinnitas, et tema viis selle jäätmejaama. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Mai algul, vahetult enne talgupäeva tekkis Valgamaale Hummuli valda erametsa suur kogus olmeprügi. Veidi pärast seda tuli päevavalgele ka teine prügi mahapaneku koht, eelmisest tunduvalt ulatuslikum, kuid sarnaste tunnustega.

Kui esimene prügihunnik oli nähtaval kohal, otse maaomanik Andres Oleski kodutee ääres, siis teise jäätmehunniku asukoht oli varjatum: Puka vallas Soontaga külas asuva looduskaitseala piiripealsel metsaalusel.

Olesk, kes lõi jäätmehunnikute tekkides esimesena häirekella, vestles ka tunnistajatega ja andis kogu info edasi keskkonnainspektsioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles