Palestiina: USA saatkonna kolimine Jeruusalemma on rahuprotsessi lõpp (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeruusalemm.
Jeruusalemm. Foto: SCANPIX

Palestiinlased hoiatasid laupäeval, et USA saatkonna kolimine Tel Avivist Jeruusalemma lõpetab Iisraeli ja Palestiina rahuprotsessi.

«Me usume, et USA saatkonna kolimine Jeruusalemma tähendaks rahuprotsessi lõppu,» ütles Palestiina Vabastusorganisatsiooni (PLO) peasekretär Saeb Erekat enne Ühendriikide presidendi Donald Trumpi visiiti.

Trump lubas valimiskampaania ajal kolida USA saatkonna Jeruusalemma. USA uus suursaadik Iisraelis David Friedman on seda samuti toetanud. Friedman on tekitanud vastuolusid ka oma jõulise toetusega Iisraeli asundustegevusele okupeeritud Läänekaldal.

Trump külastab pärast kohtumist Iisraeli liidritega Jeruusalemmas ka Petlemma linna okupeeritud Läänekaldal ja kohtub Palestiina ametnikega.

"Trump läheb Palestiina aladele sõnumiga, mis kajastab soovi aidata kaasa Iisraeli-palestiinlaste konflikti lahendamisele ja kutsub liidreid astuma samme rahu suunas," ütles enne visiiti Valge Maja rahvusliku julgeoleku nõunik H.R. McMaster.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles