Tänavafestival terakese muuseumikultuuriga

Aurelia Aasa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestis võib harva näha muuseumite ees looklevaid järjekordi. Üheksandat korda toimunud muuseumiöö tõi aga muuseumisse nii noored kui ka vanad kultuurihuvilised. Loodetavasti ei meelitanud inimesi kohale mitte ainult prii sissepääs, vaid siiras huvi muuseumites toimuva vastu.

Näib, et muuseumiöö hakkabki võtma väiksemat sorti tänavafestivali kuju. Inimesed kulgevad ühest muuseumist teise, rüüpavad vahepeal kohvi, vahetavad tänavanurgal sõpradega muljeid ning kõige tipuks naudivad terakest muuseumikultuuri. Tundub, et niisugune ongi muuseumiööle sobiv formaat, mis kujuneb edasi oma sundimatus rütmis.

Kindlasti on ka neid, kes soovivad muuseumiööl just oma lemmikmuuseumisse jalutada ning väljapanekut aegamööda uudistada. Võttes arvesse muuseumiöö üldist saginat, näib kultuuri süvenemine siiski keeruka ettevõtmisena – muuseumisaalid on rahvast pungil ning tavalise argliku sosina asemel võib kuulda tugevat häälekaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles