Kõige tervemate riikide edetabelis Eestil kõrgele kohale asja pole (2)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikestel itaallastel on kõige suurem tõenäosus elada 80 aastaseks.
Väikestel itaallastel on kõige suurem tõenäosus elada 80 aastaseks. Foto: SCANPIX

Kõige tervislikumaks riigiks maailmas on Itaalia, selgub Bloombergi koostatud ülemaailmsest tervislike riikide indeksist. Eesti koht on selle edetabeli neljandas kümnendis.

Bloombergi koostatud edetabelis on 163 riiki ning seda koostades võeti arvesse oodatavat eluiga, surmapõhjuseid ja võimalikke terviseriske, kirjutab Fox News. Edetabelis on esikohal Itaalia, talle järgnevad Island ja Šveits. Eesti naabritest on Rootsi 8., Soome 15. ja Läti 50. kohal.

«Kuigi Itaalias on töötus noorte seas 38,8 protsenti, mis on Euroopa üks kõrgemaid näitajaid, on itaallaste tervis  märksa parem kui ameeriklastel, kanadalastel  või brittidel, kes põevad palju südame-veresoonkonna haigusi ja kelle vaimne tervis on samuti halvem,» seisab uuringus. Itaalia uuel ilmakodanikul on tõenäosus elada kaheksakümneaastaseks.

Itaaliale tagasid kõrge koha nii hästi arenenud arstiabi kui ka Vahemere dieet, mis sisaldab rikkalikult  värskeid puu-ja köögivilju, tailiha, kala, täisteratooteid, pähkleid ja seemneid, oliiviõli, aga ka punast veini.

10 riigi edetabel

1. Itaalia

2. Island

3. Šveits

4. Singapur

5. Austraalia

6. Hispaania

7. Jaapan

8. Rootsi

9. Iisrael

10. Luksemburg

Maailma kõige tervemate riikide edetabel. Maksimaalne punktisumma on 100.
Maailma kõige tervemate riikide edetabel. Maksimaalne punktisumma on 100. Foto: Bloomerg
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles