Kultusseriaal «Twin Peaks» jõuab taas ekraanile

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kyle MacLachlan ja David Lynch "Twin Peaksi" kolmanda hooaja esimese osa esilinastusel Los Angeleses.
Kyle MacLachlan ja David Lynch "Twin Peaksi" kolmanda hooaja esimese osa esilinastusel Los Angeleses. Foto: Chris Pizzello/AP

Pärast enam kui veerand sajandi pikkust vaheaega ilmuvad jälle telekraanidele Mark Frosti ja David Lynchi teleseriaali «Twin Peaks» kummituslikud avakaadrid.

«Twin Peaks» on ABC telesari, mida näidati aastatel 1990-1991. Sündmuste keskmes on FBI agent Dale Cooper, kes saabus kõhedasse väikelinna uurima koolitüdruku Laura Palmeri mõrva. Kriitikutelt ning fännidelt kõrge hinnangu saanud sari ei kogunud siiski nii palju televaatajaid kui kanalile oleks meeldinud ning kahe hooajaga asi piirduski. Teise hooaja lõpus on stseen, kus Laura vaim pöördub toas agent Cooperi poole ja lubab, et nad «kohtuvad 25 aasta pärast». Sellele järgneb kõhe stseen, kus Cooper hotellitoa peeglis deemonit kohtab. Vaata siit!

Stsenarist Mark Frost rõhutab, et uus, seega kolmas hooaeg ei ole mitte taaslavastus, vaid kunagiste sündmuste jätk veerand sajandit hiljem. Endiselt on rivis vanad näitlejad nagu Kyle MacLachan agent Cooperina, aga kaasatud on ka uusi tuntud nimesid nagu Laura Dern, Naomi Watts, Michael Cera, Jim Belushi jt. Kava järgi tehakse uut sarja, mida tuntakse ka nime alla «Twin Peaks: The Return», 18 osa.

«Twin Peaks» siin ja nüüd.

Pilootosa vältab ligi kaks tundi ning tunnusmeloodia on ikka sama, helilooja Angelo Badalamenti närvidel plõnnivad bassikäigud ja kõhe klaver. Kahte osa uuest «Twin Peaksist» demonstreeritakse parasjagu käimas oleval Cannes'i filmifestivalil.

Eestis saab uut «Twin Peaksi» vaadata saab videoteenuse Viaplay.ee vahendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles