Põrgulikes oludes elavate laste õppimine sattus löögi alla (3)

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krabi koolis pole harvad juhtumid, kus õpilaste tunded keevad üle pea ja nende lahustamiseks jääb rusika või jala ette wc-uks või näiteks koolimaja peaukse klaas, nagu sellel pildil.
Krabi koolis pole harvad juhtumid, kus õpilaste tunded keevad üle pea ja nende lahustamiseks jääb rusika või jala ette wc-uks või näiteks koolimaja peaukse klaas, nagu sellel pildil. Foto: Sille Annuk

Võrumaal üsna Läti piiri ääres pakub väikene Krabi kool ainsa erakoolina Eestis põhihariduse omandamise võimalust neile lastele, kel on keerulise koduse olukorra tõttu parem õppida oma perest eemal.

Kui 2003. aastal vaimustus toonane ning ka praegune haridus- ja teadusminister Mailis Reps Krabi kooli õpilaskodu ideest ning riik asus sellisel eesmärgil loodud õpilaskodu kohti toetama, siis tänavu märtsis kuulis Krabi kooli direktor Ale Sprenk ministrilt, et riik muudab 2018. aasta 1. jaanuarist viisi, kuidas seni neid lapsi toetati.

Praegu annab riik 2000 eurot aastas otse koolile iga lapse kohta, kes peab raske koduse olukorra tõttu elama koolipäevadel õpilaskodus. Lapse koduomavalitsus lisab omalt poolt õpilaskodu kohale juurde 140 eurot ja koolikohale 50 eurot kuus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles