Tohoh?! Kas tõesti keelab märk Põlva peale keerata?

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Tartust Võru poole sõita, on enne suurt Põlva-Reola ristmikku vasakpööret keelav märk. See keelab vasakpöörde põllul olevale väiksele teele, mida kõik juhid ei pruugi märgatagi, ja arvavad, et mõnesaja meetri pärast on keelatud vasakpööre Põlva peale.
Kui Tartust Võru poole sõita, on enne suurt Põlva-Reola ristmikku vasakpööret keelav märk. See keelab vasakpöörde põllul olevale väiksele teele, mida kõik juhid ei pruugi märgatagi, ja arvavad, et mõnesaja meetri pärast on keelatud vasakpööre Põlva peale. Foto: Margus Ansu

​Kui Tartust Võru poole sõita, seisab suure maantee ääres enne Põlva-Reola ristmikku vasakpööret keelav liiklusmärk. Siinkandis võõrale autojuhile võib esimese hooga tunduda, et ta ei tohi mõnesaja meetri pärast Põlva poole pöörata, sest kiiruse pealt ei pruugi sohver vasakul teeservas olevat väikest põlluteed märgata.

Miks on enne suurt ristmikku selline segadust tekitav liiklusmärk üles seatud? Seda enam, et samas kohas on maanteel eraldussaare märgis, millest liiklusseaduse järgi üle sõita ei tohi ehk siis vasakpööre on seal nagunii keelatud.

«Jah, seal on maanteel keelav markeering ning vasakpööret keelav liiklusmärk rõhutab seda,» vastas maanteeameti piirkondliku liikluskorralduse talituse Tartu liikluskorraldaja Andrus Prükk. «Ka möödasõidukeeld on tihti samamoodi tähistatud: maanteel on pidev joon ning maantee kõrval möödasõitu keelav liiklusmärk.»

Et kõnealuses kohas on suurim lubatud sõidukiirus 70 km/h, peaks autojuht tema sõnul märkama vasakule jäävat väikest põlluteed, mis viib ehitusjäätmete ladustamise platsile. «Kes tähelepanelikult sõidab ja liiklusseadust mäletab, see saab aru, millega ses kohas tegu on,» märkis Andrus Prükk. 

Põlluteele vasakpööret keelav märk pandi üles liiklusohutuse auditi põhjal. «Praegu jääb märk sinna alles, telefonikõne pärast me seda maha ei võta,» ütles Andrus Prükk. «Räägime kõigepealt ehitusjäätmete ladustajaga, kui palju autosid sinna platsile üldse käib. Siis võtame otsuse vastu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles