65 lapsel pole sügisest enam kooli, kus õppida ja elada

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikene Krabi koolimaja on vaid 20 aastat vana. Üks selle võlusid on, et keerulistest peredest pärit lapsed leiavad seal kaasõpilastega kergemini ühise keele kui tavakoolis, kus nad võivad oma probleemide tõttu liialt kergelt sattuda konfliktidesse.
Väikene Krabi koolimaja on vaid 20 aastat vana. Üks selle võlusid on, et keerulistest peredest pärit lapsed leiavad seal kaasõpilastega kergemini ühise keele kui tavakoolis, kus nad võivad oma probleemide tõttu liialt kergelt sattuda konfliktidesse. Foto: Sille Annuk

20 last Tartust, teine sama palju Võrust ning lisaks veerandsada last paarikümnest omavalitsusest üle Eesti on saanud võimaluse õppida Võrumaal Krabi koolis, eemal kodustest probleemidest. Riik plaanib aga muuta selliste õpilaskodude rahastamist, mistõttu otsustas Krabi kool sügisest uksed sulgeda.

Paras klassitäis Tartu linna poisse ja tüdrukuid alustab iga koolinädalat kodust saja kilomeetri kaugusel Paganamaa külje all väikeses Krabi koolis. Koju Tartusse lähevad need 1.–9. klassi lapsed alles nädalavahetuseks.

Terve nädala oma perest eemal viibimise põhjus pole ju sugugi see, et lähemal ühtegi kooli poleks. Ei, need on õpilased, kel on kodus elu sedavõrd nihkes, et lastel on parem lõviosa nädalast sealt eemal olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles