Eurotsooni rahandusministrid ei jõudnud Kreeka osas üksmeelele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeroen Dijsselbloemi hinnangul ollakse üksmeelele väga lähedal.
Jeroen Dijsselbloemi hinnangul ollakse üksmeelele väga lähedal. Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP

Eurotsooni rahandusministrid ei jõudnud esmaspäeva hilisõhtul Kreekale järgmise laenuosa eraldamises üksmeelele, sest jätkus vaidlus peamiselt võlaleevenduse osas, teatas eurogrupi juht Jeroen Dijsselbloem.

"Ma arvan, et me oleme kokkuleppele väga lähedal, kuid täna õhtul me ei suutnud üksmeelele jõuda, mida saab veel teha ja mida mõned meist ootavad, et peaks veel tegema," ütles Dijsselbloem.

Dijsselbloem oli varem teatanud, et euroala 19 riigi rahandusministrid võivad esmaspäevasel kohtumisel otsustada, kas Kreeka on teinud piisavalt, et saada kätte järgmine laenuosa.

Dijsselbloem ütles enne kohtumist, et kui "kõik laabub", võidakse kokkuleppele saada, kuid see ei tähenda laenuosa kohest eraldamist.

Kreeka abipaketti tingimusena peab riik viima abi saamiseks läbi rea majandusreforme. Euroala laenuandjad on öelnud, et kui Kreeka omapoolsed tingimused täidab, on nad valmis pakkuma Ateenale ka võlaleevendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles