Monaco GPl startiv Jenson Button käis treeningul üle katuse

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Button
Jenson Button Foto: Mark Thompson/AFP/Scanpix

Et Fernando Alonso on praegu Indianapolises ja valmistub oma esimeseks stardiks maailmakuulsal Indy 500 võidusõidul, pääseb möödunud hooaja järel vormelikarjääri lõpetanud eksmaailmameister Jenson Button taas F1 masina rooli. Sel nädalavahetusel esindab ta McLaren Hondat Monaco legendaarsel tänavaringrajal

Button, kes pole varem 2017. aastaks palju kiiremaks ehitatud vormeliga sõitnud, on tagasituleku eel veetud palju aega McLareni meeskonna simulaatoris. «Algselt mulle masin ei meeldinud, aga see oli enne viimaseid uuendusi. Kohendasime mõningad seadistusi ning tunne oli kohe palju parem ja auto sobis rohkem minu stiiliga,» vahendab inglase sõnu crash.net.

17 aastat Monacos elanud ja sealseid teid peensusteni tundval Buttonil oli ka võimalus Bahreini etapi järel toimunud testil füüsilisel kujul vormelisse istuda, aga 2009. aasta maailmameister otsustas sellest loobuda. «See on piisavalt realistlik, et kui Monacos kihutad ja seina sõidad, siis võtad käed roolilt ja paned silmad kinni,» selgitas ta simulaatoritöö eelistamist.

Sealjuures ei räägi Button mitte teooriast, vaid tal tekkisid uue autoga sinasõbraks saamisel ka praktilised kogemused simulaatori avariisüsteemist. «Ma lengasin täna kaks korda basseini, mida loodetavasi päriselt ei juhtu …» tunnistas F1 karuselli üks armastatumaid piloote. «Teate seda kohta, kui pärast esimest kurvi läheb tee üles mäkke? Ma sõitsin paremalt poolt üle teeääre ka käisin üle katuse. Seda pole mul simulaatoris kunagi varem juhtunud! Õnneks ei ole see mats sama suur kui reaalses elus, aga korraliku suraka annavad G-jõud ikka.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles