Suurbritannia tõstis terroriohu taset (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister Theresa May.
Suurbritannia peaminister Theresa May. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Suurbritannia tõstis teisipäeval terroriohu taseme kriitilisele, mis tähendab, et rünnaku oht arvatakse olevat vahetu, teatas peaminister Theresa May.

Peaministri sõnul on relvastatud politseinikele appi saadetud sõdurid.

"See on võimalus, mida me ei saa eirata, et rünnakuga võib seotud olla laiem grupp isikuid," ütles May.

Esmaspäeva õhtul kontserdi- ja spordihalli Manchester Arena ühe sissepääsu juures aset leidnud rünnakus sai surma vähemalt 22 ja kannatada ligi 60 inimest. Terroriakti eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik.

"See tähendab muu hulgas seda, et relvastatud politseinikud, kes turvavad võtmetähtsusega kohti asendatakse sõjaväelastega, mis võimaldab politseil suunata suuremaid jõude näiteks patrullidesse," rääkis May.

"Ühtlasi võte te näha sõjaväelasi teatud üritustel nagu kontserdid ja spordivõistlused, et aidata politseil turvalisust tagada," jätkas peaminister.

Viimati tõsteti Suurbritannias terroriohu tase skaala tippu ehk kriitiliseks 2007. aasta juunikuus pärast Glasgow lennujaamas üritatud autopommirünnakut. Tegemist on kolmanda korraga, kui terroriohu tase tõstetakse Ühendkuningriigis kõige kõrgemale tasemele, täpsustas rahvusringhääling BBC.

May ütles varem päeval, et Manchesteris toimunud kontserti rünnanud mees soovis korraldada "maksimaalselt suure veresauna" ja õhkis seetõttu pommi ühe väljapääsu juures. May sõnul tegi ründaja "külma arvestuse", võttes sihikule lapsed.

"Kõik meie mõtted on ohvritega ja perekondadega, keda see on mõjutanud," lisas peaminister.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles