Kohila Vineer kukkus kahjumisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohila vineeritehas
Kohila vineeritehas Foto: Raigo Pajula

OÜ Kohila Vineer müügitulu vähenes mullu 21,5 protsenti 8,1 miljonile eurole ja ettevõte langes ligi 3 miljoni euroga kahjumisse.

Ettevõte avas mullu novembris uuendatud kasevineeritehase. 2016. aastal viidi lõpule tehase laiendamine ning alustati vineeri tootmisseadmete seadistamise ja testimisega, et minna üle vineeri tootmisele.

Täisvõimsusel vineeri tootmisele planeeritakse jõuda lähima kolme aasta jooksul, märkis ettevõte majandusaasta aruandes.

Ettevõte lõi mullu juurde 114 töökohta ja keskmine töötajate arv kasvas 57 inimeselt 157-le. Palgakulu kasvas 825 000 eurolt 1,2 miljoni euroni.

Ettevõtte kuulub Läti suurima puidutöötlusfirma Latvijas Finieris kontserni, mis kokku teenis 2016. aastal 213,4 miljonit eurot müügitulu, mis on 9 protsenti rohkem kui aasta varem.

Eesti tehase uuendamisse investeeris ettevõte kokku 80 miljonit eurot. Tehas on valmis töötlema 160 000 kuupmeetrit aastas ja kokku hakkab seal tööle 200 inimest.

Mullu juunis ütles Kohila Vineeri juhatuse liige Andres Lahe, et ettevõte loodab kasvatada aastakäibe 40 miljoni euroni ehk neljakordseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles