Surm illegaalsel kiirendusvõistlusel tõi karistuse mõlemale juhile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mullu kevadel Kiltsi lennuväljal illegaalsel kiirendusvõistlusel pealtvaataja surmaga lõppenud õnnetus tõi kolmapäeval Pärnu maakohtus karistuse mõlemale juhile, kes oma Audidega üksteiselt mõõtu võtsid.

Ränk õnnetus juhtus 14. mail kella 18.30 ajal, kui 26-aastane Arvo ning 28-aastane Mikk otsustasid oma Audi A8-te kiiruslikud omadused proovile panna ning asusid võidu kihutama. Sealjuures puudus mõlemal mehel vastava kategooria juhtimisõigus ning Mikk oli veel ka purjus.

Kui autod olid saavutanud kiiruse 190 km/h, põrkasid võimsa mootoriga Audid külgepidi kokku, mistõttu paiskus Miku juhitud auto paremale teeserva ning otsa seal kiirendusvõistlust jälginud 22-aastasele mehele. Jalakäija suri saadud vigastustesse õnnetuskohal.

Politsei tuvastas, et kuigi ohvrile paiskus otsa Miku auto, olid mõlemad kiirendusvõistlusel osalenud juhid õnnetuses süüdi. Samale seisukohale jõudis kolmapäeval ka Pärnu maakohus, mõistes nii Miku kui Arvo süüdi raske liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnes ettevaatamatusest inimese surm.

Mikk sai lühimenetluses ühe aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse, millele kohus liitis varasema süüteo eest määratud, kuid osaliselt kandmata karistusosa. Nii tuleb mehel reaalselt trellide taga veeta üks aasta, üheksa kuud ja 28 päeva. Arvo sai samuti lühimenetluses ühe aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse, millest tal tuleb reaalselt vanglas veeta kolm kuud. Ülejäänud karistusosa ei pööra kohus täitmisele, kui mees ei soorita kolmeaastase katseaja jooksul uut tahtlikku kuritegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles