Meest sõnast – Korb astus tagasi

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleeile Haapsalus sõjaveteranidega kohtudes ütles keskerakondlasest riigihalduse minister Mihhail Korb, et ta ei toeta Eesti NATO liikmeks olemist, mis sundis ta eile õhtul peaminister Jüri Ratasega vestlemise järel tagasiastumisavalduse tegema.

«Mina… võib-olla ütlen eestlaste vaatevinklist ebameeldiva fraasi, mina pole NATO liikmesuse poolt,» vahendas Lääne Elu Korbi üleeile Haapsalus öeldud sõnu. «Aga kui teha oma armee, läheb see veel kallimaks. Saate aru? Soomlased ehitavad oma armeed, nad on NATOst eraldi, tegelevad ise oma riigi kaitsmisega. Aga neile ei tule keegi appi.»

Kui avalikkus neile sõnadele teravalt reageeris, saatis Korb eile päeval välja teate, et ta siiski toetab Eesti kuulumist NATOsse, ning palus ühtlasi Haapsalu esinemise pärast vabandust. Sellest aga ei piisanud ja Korb teatas eile enne kella 21 õhtul ajakirjanikele: «Vabandan oma sõnavõtu pärast, seda segadust ei oleks tohtinud tekkida ja ma mõistan oma vea raskust. Seetõttu astun tagasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles