Yana Toom: Korbi tagasiastumine oli suur viga (29)

Aivar Reinap
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurosaadik Yana Toom.
Eurosaadik Yana Toom. Foto: Erik Prozes

Mihhail Korbi tagasiastumine riigihalduse ministri kohalt oli suur viga, sest suur hulk keskerakondlasi ja Keskerakonna valijaid arvab NATO suhtes sama moodi, leiab europarlamendi saadik Yana Toom.

Oma Facebooki lehele tehtud venekeelses sissekandes märgib Toom, et ta on korduvalt avaldanud arvamust, et Euroopa Liidul peaks olema oma armee ja ka iga liikmesriik eraldi peaks olema võimeline ennast kaitsma.

«Muide, Euroopa relvajõudude loomise idee üle käivad ELis tõsised arutelud, mida meil on harjutud panema samasse ritta NATO liikmesusega, kuid need pole üldse sünonüümid,» kirjutas Toom.

Tema sõnul on Donald Trumpi valimine USA presidendiks neid diskussioone Euroopas elavdanud. Näitena toob Toom eraldi välja Soome.

Mulle ei sobi ametikohad, kus ma ei saa oma isiklikku arvamust avaldada

Toom märgib ära ka Saar Polli uuringu, mille kohaselt 41 protsenti küsitletud Eesti elanikest peab Eestisse toodavaid välissõdureid julgeolekuriskiks. Sellel taustal saadab haldusreformi, mitte suurõppuse Siil, eest vastutava ministri tagasikutsumine kummalise signaali, kui ta julgeb seda arvamust toetada, leiab Toom.

Toom kinnitab ka oma Facebooki lehel, et ta pole valmis astuma Korbi asemele ministriks, sest talle ei sobi ametikohad, kus ta ei saa oma isiklikku arvamust avaldada.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles