Üliharuldane Porsche 911 GT2 Evo müüdi oksjonil röögatu raha eest

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tavadeedel sõitmiseks kõlbulikke 993-seeria 911 GT2 Evo'sid tegi Porsche 90-ndatel ainut 11 tükki ning eelmisel nädalal läks üks neist haruldustest müüki, kogudes oksjoni käigus 1,45 miljonit dollarit. 

Haruldane Porsche müüdi eelmisel nädalal USA Indiana osariigis, Indianapolise linnas toimunud Mecumi 2017 Original Spring Classic oksjonil, kus väike valge auto ostus pika puuga kõige kallimalt müüdud masinaks, kirjutab Motor Authority. 

Porsche osales 90-ndate alguses mitmetel GT2 võistlustel, kasutades selleks just oma 993-seeria 911 GT2 võidusõidu autosid. Paraku oli vaja GT1 sõitudes osalemiseks võimsamat masinat ja nii loodigi 911 GT2 Evo. Võidusõiduks kvalifitseerumise eesmärgil tuli luua ka mõned tavateedel sõitmiseks kõlbulikud eksemplarid ja 1996. aastal loodigi neid ainult 11 tükki. Tehtud autode number jäi nii väikseks selle pärast, et juba samal aastal lasti välja 996-seeria 911 GT1.

Tavateedel sõiduks kõlbulik 911 GT2 Evo erieksemplar on peaaegu identne oma ralliks mõeldud vendadega. Topeltturboga 3,6 liitrine ja 6 silindriga boksermootor annab autole 600 hobujõudu ja maksimaalse pöördemomendi 664 njuutonmeetrit. Need numbrid on aukartust äratavad isegi tänapäeva sportautodega võrreldes, kuid silmas tuleb pidada, et 911 GT2 Evo tehti 90-ndatel. 

Erimudelil on lisaks veel laiendatud rööbe ja esistange, millel on õhu sisselaskeava õli ja pidurite jahutamiseks. Nagu piltidelt näha, siis on kaalu vähendamiseks autost ära võetud peaaegu kõik, mis võtta saab, seega mingist luksusest sellise võidusõidu masina puhul kindlasti rääkida ei saa.

Autol oli enne ainult üks omanik, kes sõitis sellega enne müüki umbes 7000 kilomeetrit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles