Facebooki populaarne lugu on poisist, kes kohtus ootamatult Roger «James Bond» Moore’iga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Moore filmis «Mees kuldse relvaga»
Roger Moore filmis «Mees kuldse relvaga» Foto: Supplied by Capital Pictures/Supplied by Capital Pictures/Scanpix

Kõige staažikama James Bondi, 23. mail surnud inglasest näitleja Roger Moore’i elu oli täis seiklusi ja glamuuri, seda nii kaadri ees kui taga.

Mitmed inimesed meenutasid pärast Moore’i surma sotsiaalmeedias nii tema Bondi tegelaskuju kui ka eraelulisi kohtumisi, üks neist oli londonlane Marc Haynes.

Roger Moore filmis «Octopussy»
Roger Moore filmis «Octopussy» Foto: NANA PRODUCTIONS/SIPA/NANA PRODUCTIONS/SIPA/Scanpix

Haynes sõnas, et Moore oli 1970. – 1980. aastatel väga populaarne ja samas on temaga juhtunu meeldetuletus, miks filmistaarid on iidolid.

Roger Moore James Bondina
Roger Moore James Bondina Foto: NANA PRODUCTIONS/SIPA/NANA PRODUCTIONS/SIPA/Scanpix

Haynes meenutas, et1983. aastal oli ta seitsmeaastane, olles koos vanaisaga Prantsusmaal Nice’i lennujaamas, kus väljuvate lendude saalis istus ka Roger Moore, lugedes ajalehte.

Roger Moore filmis «Mees kuldse relvaga»
Roger Moore filmis «Mees kuldse relvaga» Foto: Supplied by Capital Pictures/Supplied by Capital Pictures/Scanpix

Marc Haynes sõnas vanaisale, et ta nägi James Bondi ja et kas ta võib tema juurde autogrammi küsima minna.

Roger Moore filmis «Octopussy»
Roger Moore filmis «Octopussy» Foto: Supplied by Capital Pictures/Supplied by Capital Pictures/Scanpix

«Minu vanaisa ei teadnud, kes on James Bond. Läksin koos vanaisaga näitleja juurde ja vanaisa sõnas: «Mu lapselaps ütleb, et olete kuulus, kas te võite talle autogrammi anda?»,» meenutas inglane.

Roger Moore James Bondina
Roger Moore James Bondina Foto: Supplied by Capital Pictures/Supplied by Capital Pictures/Scanpix

Haynesi sõnul käitus Moore väga viisakalt ja küsis tema nime ning andis ta lennukipiletile autogrammi, lisades juurde «Soovin sulle kõike head».

Roger Moore filmis «Ela ja lase teistel surra»
Roger Moore filmis «Ela ja lase teistel surra» Foto: CAP/PLF/Supplied by Capital Pictures/Scanpix

«Olin ekstaasis, kuid kui olime lunnukis oma kohtadel, sain aru, et ta ei olnud kirjutanud James Bond. Mu vanaisa selgitas, et seal on kirjas Roger Moore. Ütlesin vanaisale, et ta kirjutas vale nime, ta on ju tegelikult James Bond. Vanaisa läks Roger Moore’i juurde tagasi, kaasas minu lennukipilet, kuhu ta autogrammi andis ning vanaisa ütles näitlejale, et ta lapselapse arvates kirjutas mees vale nime. «Mu lapselaps sõnas, et teie nimi on James Bond». Moore  tegi grimassi ja kutsus siis mind enda juurde, vaadates hiilides kõrvale ja selgitas siis, et «kirjutasin Roger Moore, et kurikael Blofeld ei saaks teada, kus ma olin». Ta palus mul mitte paljastada, et kohtusin James Bondiga ja ta tänas oma saladuse hoidmise eest,» kirjutas londonlane Facebookis.

Roger Moore
Roger Moore Foto: imago stock&people/imago/United Archives/Scanpix

Haynesi sõnul läks ta koos vanaisaga oma kohale tagasi, olles väga õnnelik. Mehe vanaisa küsis siis, et kas ta kirjutas piletile James Bond ja Hayes vastas, et ei kirjutanud, vaid ta sai alguses asjast valesti aru.

«Olin õnnelik, et minust sai James Bondu usaldusalune,» lisas mees.

Roger Moore (14. oktoober 1927 – 23. mai 2017) oli Briti filminäitleja, keda tuntakse eelkõige James Bondi rollist.

Ta on seitsme filmiga kõige staažikam Bond. Ta kehastas superagent James Bondi linateostes «Ela ja lase teistel surra» (1973), «Mees kuldse relvaga» (1974), «Spioon, kes mind armastas» (1977), «Kuurakett» (1979), «Eriti salajane» (1981), «Octopussy» (1983), «007: surma palge ees» (1985). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles