Videod: Clevelandi finaali tüürinud LeBron James möödus Michael Jordanist

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James (nr. 23) teel järjekordse kahe punkti poole.
LeBron James (nr. 23) teel järjekordse kahe punkti poole. Foto: Elise Amendola/AP/Scanpix

Korvpalliliigas NBA jõudis kolmandat aastat järjest finaali Cleveland Cavaliers, kes alistas idakonverentsi finaalseerias Boston Celticsi mängudega 4:1. Viimaseks jäänud kohtumises teenis Cleveland 135:102 võidu.

Võitjate mänguvankrit vedas taas 32-aastane LeBron James, kelle kontole kogunes 35 punkti, 8 lauapalli ja 8 resultatiivset söötu.

Visatud punktidega kerkis James nüüd NBA play-off’ide läbi aegade suurimaks skooritegijaks. Selle rekordi võttis ta üle legendaarselt Michael Jordanilt. Ajaloolise korvi viskas James kolmandal veerandajal, kui lühikese hingetõmbepausini jäi veel mängida 2.40. Clevelandi tähe arvel on nüüd play-off’is 5989 silma, Jordan sai omal ajal kokku 5987 punkti.

Jamesil kulus rekordi enda nimele saamiseks 212 kohtumist, Jordanil läks enda margini jõudmiseks aega 179 mängu.

«See on alati suurepärane, kui sind võrreldakse läbi aegade parimatega ning eriti teeb see rõõmu, kui võrdlus käib läbi aegade parima, Michael Jordaniga. See on suur au,» sõnas James NBA kodulehele. «See kõik on tunnustus minu seni tehtud tööle.»

James on karjääri jooksul mänginud juba praeguseks rohkemates finaalides kui Jordan (nüüdsest 8:6 Clevelandi tähe kasuks). Jordan edestab aga endiselt Jamesi mitmes erinevas kategoorias - NBA meistritiitlid 6:3, MVP tiitlid 5:4, põhihooaja skoorikuningatiitlid 10:1.

NBA play-off’ide läbi aegade suurimad skooritegijad:

  1. LeBron James 5989 punkti
  2. Michael Jordan 5987
  3. Kareem Abdul-Jabbar 5762
  4. Kobe Bryant 5640
  5. Shaquille O’Neal 5250
  6. Tim Duncan 5172
  7. Karl Malone 4761
  8. Jerry West 4457
  9. Tony Parker 4012
  10. Larry Bird 3897

Tagasi idakonverentsi finaalseeria viimase mängu juurde tulles, siis Jamesi toetasid rünnakul taas peaasjalikult Kyrie Irving ja Kevin Love. Esimese arvele jäi 24 punkti. Teine viskas aga 15 silma ja võttis ka 11 lauapalli.

Bostoni meeskonna resultatiivsemateks olid lõpuks Avery Bradley 23 ja Gerald Green 14 punktiga.

NBA finaalseerias kohtub Cleveland nüüd Golden State Warriorsiga. Samad meeskonnad hakkavad NBA meistrisõrmuseid omavahel jagama kolmandat hooaega järjest. Kui mullu oli parem Cleveland, siis kaks aastat tagasi jäi peale Golden State.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles