VIDEO: Sinivalge bussi ja kiirusemõõtjaga Tallinna-Tartu maanteel: 132km/h ehk kõigil on kogu aeg kiire (2)

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Paide politseijaoskonna korrakaitsjad ühe tööpäeva pärastlõunal Tallinna–Tartu maanteele jõudsid, kulus vaid hetk, kui esimene kiirustaja oli käes. Veerand tundi paberitööd ja juba uus rikkuja, möödasõidul kiirusemõõtja järgi 132 km/h rauas.

Paide politseijaoskonna välijuht Valdur Mõttus ja abipolitseinik, Raplas päästjana töötav Ain Vainu on Eesti tuiksoone 65. kilomeetril Mustla külas. Mõttus seab kolmjala üles, kinnitab sellele kiirusmõõdiku LaserCam 4, suunab nii aparaadi kui oma pilgu Tartu poolt Tallinna poole suunduvatele autodele. Ükshaaval kontrollib ta lauge kurvi tagant välja tulevaid masinaid.

Ühel hetkel ilmub kiirusmõõdiku ekraanile vanem universaalkerega BMW. Autos olev noormees sooritab möödasõitu vähemalt kiirusega 115 km/h. Sel teelõigul on lubatud kiirus 90 km/h. See juht ei jää sel päeval ainsaks patustajaks. Vanema universaalkerega auto, noore meesjuhi, möödasõidu ja juba suurema kiiruseületamisega tuleb tegemist hetk pärast seda, kui esimese kiirustajaga on paberitöö tehtud. 

Vaata videot. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles