Kelmiküla lasteaed ühineb naabrivalvega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Täna liitub naabrivalve piirkonnaga Tallinna kolmas lasteaaed, esmakordselt tuli aga initsiatiiv selleks lasteaia poolt.

Kelmiküla lasteaia ning seda ümbritseva nelja maja Paldiski mnt 20/22, Paldiski mnt 16 ning Tehnika 21 ja Tehnika 24 elanike loodav sektor saab olema kolmas lasteaia ümber moodustatud turvalisust püüdlev kodanikeühendus.

Möödunud sügisel avatud Kelmiküla lasteaia naabrivalvega liitumise taga oli soov, et uus lasteaed ja selle territoorium säiliks hästi. «Ikka on neid, kes ronivad üle aia ja tahavad end siin puhkepäevadel vabalt tunda,» nentis Kelmiküla lasteaia juhataja Riina Läll.

Tema sõnul ei ole siiani territooriumil midagi lõhutud, küll aga soditud.

MTÜ Eesti Naabrivalve tegevjuhi Tiina Ristmäe sõnul on päris mitmed lastaiad mures oma turvalisuse pärast. «Kuna enamik probleeme on seotud vandaalitsemisega lasteaia territooriumil õhtusel-öisel ajal, siis saavad naabermajade elanikud vajadusel reageerida ja niimoodi suuremaid kahjusid ära hoida,» arvas Ristmäe.

Naabrivalvega on liitunud Tallinnas ka Liivamäe ja Piiri lasteaiad. Täna Kelmiküla lasteaia ümbrusse loodav on ühtlasi 350. naabrivalve sektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles