Rail Balticu jaoks otsitakse 90 eksperti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Baltic
Rail Baltic Foto: www.railbaltic.info

Tallinna ja Poola vahelise raudteeühenduse Rail Baltic rajamiseks loodud ühisfirma RB Rail kuulutas välja konkursi 90 eksperdi leidmiseks.

Ettevõte otsib eksperte 32 valdkonnas, mille hulka kuuluvad keskkond, planeerimine, inseneriteadused, disain, ehitus, äri ning majandus.

Eksperte kaasatakse erinevates ülesannetes Rail Balticu projekti läbiviimisel, juhtimisel, uuringutel, ning tehnilise toena.

Konkursile kandideerimise tähtaeg on 29. juuni.

RB Rail AS on kolme Balti riigi ühisfirma, mis loodi kiire raudteeühenduse Rail Baltic ehitamiseks Tallinnast läbi Läti ja Leedu Poola piirile. Plaanitava raudtee rööpme laius on 1435 millimeetrit ehk Euroopa standard ja reisirongid sõidavad kiirusega kuni 240 kilomeetrit tunnis, samas kui kaubarongid sõidavad kiirusega kuni 120 kilomeetrit tunnis.

Investeeringu maksumuseks on umbes 5,8 miljardit eurot, millest loodetakse Euroopa Liidu poolset toetust 80-85 protsendi ulatuses. Eesti osa sellest on umbes 1,3 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles