Valgalasest on saanud presidendi adjutant

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Vaabel on oma elukutse tõttu olnud paljude oluliste sündmuste tunnistajaks ja reisinud paljudes riikides, kuid näinud ka sõjakoledusi.
Rein Vaabel on oma elukutse tõttu olnud paljude oluliste sündmuste tunnistajaks ja reisinud paljudes riikides, kuid näinud ka sõjakoledusi. Foto: Erakogu

Valgas sündinud ja kasvanud kolonelleitnant Rein Vaabel ei ole elukutsevalikut kunagi kahetsenud. Nüüdseks on see ta viinud Eesti riigipeale äärmiselt lähedale.

Vaabeli koolitee algas Helme sanatoorses internaatkoolis, järgnesid õpingud Valga 2. kaheksaklassilises koolis. «Valga 1. keskkoolis õppisin matemaatika ja füüsika eriklassis, klassijuhataja oli Hille-Made Varul. Sealt saadud tugevate teadmistega alustas 32 meie klassi 34 õpilastest tudengiteed.»

Kuigi Vaabel sai Eesti Põllumajanduse Akadeemiasse (EPA) põllumajanduse mehhaniseerimise erialale sisse, tuli keskkooli lõpetamise järgsel sügisel kutse Nõukogude armeesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles