Maksu- ja tolliamet alustas madalapagaliste tulumaksutagastustega

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulude deklareerijad MTA teenindussaalis.
Tulude deklareerijad MTA teenindussaalis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Maksu- ja tolliamet (MTA) alustas madalapalgaliste tulumaksutagastustega käesoleval nädalal ja esimesele 5000 inimesele jõudsid tagasimaksed juba neljapäeval pangaarvele.

"Loodame, et jõuame suuremale osale taotlejatest teha tagastuse nädalaga. Kuna aga madalapalgaliste tulumaksutagastus on seotud juba esitatud tuludeklaratsiooniga, siis neil inimestel, kelle tuludeklaratsioon on veel kontrollimisel, tuleb siiski veidi rohkem aega varuda. Toimetame siin nii kiiresti, kui jõuame ja hiljemalt juuli alguseks on kõik tagastused käes," ütles MTA avalike suhete juht Rainer Laurits BNS-ile.

Taotluse madalapalgaliste tulumaksu tagasimakse saamiseks esitas 80 043 inimest, kellele kuulub esialgsetel andmetel tagastamisele 29,1 miljonit eurot.

Madalapalgaliste töötajate toetust maksti sel aastal esmakordselt, selle saamiseks pidi inimene olema möödunud aasta jooksul töötanud täiskohaga vähemalt kuus kuud ja saanud brutotulu kokku alla 7817 euro.

Tegelikkusest erinevate tuluandmete esitamise korral on võimalik toetust tagasi nõuda kuni viis aastat peale toetuse väljamaksmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles