Venezuela vägivallaohvrite arv tõusis 58-ni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela politsei kähmles pealinnas taas meeleavaldajatega.
Venezuela politsei kähmles pealinnas taas meeleavaldajatega. Foto: LUIS ROBAYO/AFP

Venezuelas on alates rahvarahutuste puhkemisest aprilli algul vägivallas hukkunud 58 inimest, teatasid reedel võimuesindajad.

Märulipolitsei lasi reedel taas käiku pisargaasi ja veekahurid, et ohjeldada pealinnas Caracases meeleavaldajaid, kes üritasid tungida kaitseministeeriumi hoonesse.

Protestijad vastasid kivide ja süütepudelitega.

Laupäevaks on kavandatud uusi massimeeleavaldusi. Seekord on kavas sihikule võtta meedia tegevust kontrollivate ametite hooned.

Paremtsentristlik opositsioon süüdistab riigi sotsialistist liidrit Nicolas Madurot majanduskriisis, mis on toonud kaasa toidu- ja ravimipuuduse. Nii valitsus kui opositsioon on süüdistanud teineteist relvastatud rühmade saatmises vägivalla külvamiseks meeleavaldustel. Meeleavaldajad nõuavad ennetähtaegseid valimisi president Maduro võimult tõrjumiseks.

Venezuela peaprokurör Luisa Ortega süüdistas kolmapäeval sõjaväepolitseid sadade inimeste vigastada saamises ja vähemalt ühe noore mehe surmas poliitiliste rahutuste ajal.

"Rohkem kui pooltel juhtudel on inimesed kannatada saanud julgeolekujõudude tegevuse tõttu. See on murettekitav, kuidas vägivald on süvenenud," sõnas ta.

Ortega on kõige kõrgem ametnik, kes on kritiseerinud võimude tegevust protestide ajal. Sõjavägi toetab endiselt Madurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles