Valga jaamas etendus suurejooneline lavastus

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeva õhtul etendus Valga jaamas ajalooline tantsulis- muusikaline lavastus „Tähed Valka kohal. 1917”,(„Zvaigznes pār Valku. 1917”), mis omanäolisel moel meenutas Põhja -Läti, eriti Valka tähendust Läti riigi sünniloos.

Etendusega anti avalöök Läti ajutise rahvusnõukogu 100. aastapäeva üritustele, mis lõpevad 2. detsembril kõrgetasemelise rahvusvahelise konverentsiga ning mälestustahvli ja näituse avamisega Valkas-Valgas.

Oma loomingulisel viisi anti au Läti riigi sündimise episoodile. Esimese maailmasõja ajal, mil Valkasse saabusid sõja eest pagenud, sai linnast lätlaste vaimne ja majanduslik keskus. „Valka tähendust sel ajal tuleb aina meeles pidada, kui jutuks on Läti saamislugu. Tähtsate rahvuslike ideede elluviimisel ei löönud kaasa mitte ainult Riiast saabunud intelligents, vaid ka kohalik rahvas,” rõhutas kirjanik Ādolfs Erss oma raamatus „Vidzeme vabadusvõitluses”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles