Neli suurimat müüti natside kohta (10)

Eva-Lotta Kivi
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adolf Hitler
Adolf Hitler Foto: dpa/picture-alliance / dpa/Scanpix

Hitlerist ja tema natsionaalsotsialistliku ideoloogiaga parteist on kuulnud ilmselt kõik. Tead sa aga müüte, mis nendega kaasas käivad?

Natside tunnel Antarktikasse

1938. aastal, Teise maailmasõja eel, korraldas grupp sakslasi Antarktikasse ekspeditsiooni. See pani aluse aga erinevatele müütidele ja vandenõuteooriatele.

Arvati näiteks, et ekspeditsiooni tegelikuks eesmärgiks oli leida maaaluse tunneli sissepääs, mis viib maakera keskpunkti. Mõne vandenõuteoreetiku arvates põgenesid Hitler ja teised Natsi-Saksamaa juhtfiguriid Saksamaalt selle tunneli kaudu pärast Teises maailmasõjas lüüa saamist.

Tegelikult oli ekspeditsioonil aga hoopis teine eesmärk – Saksamaa ametivõimud soovisid seal nimelt luua vaalapüügijaama.

Hitleri kadunud munand

Kuuldavasti oli Natsi-Saksamaa juhil ainult üks munand. Sellele linnalegendile toetudes on loodud 1930. aastate lõpus isegi laul, mis kannab pealkirja «Hitler has only got one ball»  («Hitleril on ainult üks munand»). Halvustava tooniga laul oli väga populaarne sõjameeste seas, kes asusid Teises maailmasõjas Saksamaa vastasleeris. 

Hitleri arst lükkas selle väite küll omal ajal ümber, kuid palju aastaid hiljem jõudsid ühe uuringu käigus päevavalgele dokumendid Hitleri arstlikust ülevaatusest 1923. aastal. Seal on kirjas, et Natsi-Saksamaa diktaator Adolf Hitler kannatas tõesti paremapoolse munandi väljaarenematuse all. 

Hitler põgenes Lõuna-Ameerikasse

Paljud vandenõuteoreetikud on seda meelt, et Hitler ei võtnud endalt 1945. aastal Saksamaa langedes elu, vaid põgenes hoopis Lõuna-Ameerikasse, täpsemini Argentiinasse, kus ta elas rahulikult kuni surmani.

Põgenemiseks kasutas ta hiljutiste teooriate kohaselt salajast tunnelit, mis viis ta lennujaamani. Sealt reisis ta edasi helikopteri ja allveelaevaga.

Natsid tegelesid musta maagiaga

Üheks populaarseks müüdiks on ka see, et natsid olid seotud esoteerika, okultismi ja musta maagiaga.

Hitleri parteikaaslane Heinrich Himmler oli kuuldavasti osaline erinevates seansides, kus otsiti kontakti surnutega.  Natsionaalsotsialistliku Saksa Töölispartei tähtsuselt teine mees Rudolf Hess oli aga ühe okultismiga tegeleva ühenduse liige. Hitler oli kuuldavasti huvitatud aga mustast maagiast. 

Allikas: War History Online

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles