Kaasmaalase mõrvanud lätlane sai 15-aastase vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
28-aastane Sergejs tappis möödunud augustikuus oma kaasmaalase.
28-aastane Sergejs tappis möödunud augustikuus oma kaasmaalase. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Harju maakohus karistas täna 15-aastase vangistusega lätlast, kes süüdistuse järgi mõrvas oma kaasmaalase.

Kohtu hinnangul on 28-aastase Läti kodaniku Sergejsi süü varguses ja mõrvas tõendatud ning selle eest tuleb mehel kanda 15-aastane vangistus. Prokurör oli eelnevalt nõudnud mehele ühe aasta võrra pikemat karistust.

Kuriteost teatamata jätnud 33-aastasele Jurile mõistis kohus kuuekuulise vangistuse. Kuna mehel oli ka varasema süüteo eest määratud karistusest osa kandmata, tuleb tal kokku trellide taga veeta üks aasta, kaks kuud ja üks päev. Sealjuures lasi kohtunik seni vabaduses viibinud mehe otse istungitesaalis vahi alla võtta.

Süüdistuse järgi tarvitasid Sergejs ja tema 40-aastane kaasmaalane ja töökaaslane Guntis mullu 21. augustil Tallinnas koos alkoholi ja läksid tülli. Sergejs peksis ohvrit rusikate, jalgade, pudeli ja taburetiga pea ning keha piirkonda, mille tagajärjel Guntis mõne tunni pärast suri. Ühtlasi varastas Sergejs mõrvale järgneval päeval ühest Tallinna kauplusest dressipüksid.

Samas kriminaalasjas süüdistati 33-aastast Jurit esimese astme kuriteo mittelubatud varjamises, sest pärast tapmist teatas Sergejs talle juhtunust ning Valgast Tallinna sõitnud Juri ei teavitanud sellest politseid, vaid vahetades tapjaga riideid, aidates varjata ja takistas kuriteo asjaolude tõendamist ja teo toimepanija avastamist.

Sergejsil on Eestis varem toime pandud kuritegude eest kuus kehtivat kriminaalkaristust ja Juril seitse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles