Sakslane avas õllepudeli, maja lendas õhku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlu
Õlu Foto: Panther Media/Scanpix

Saksamaa keskosas Saksi-Anhalti liidumaal asuvas Schönebeckis leidis aset ebatavaline juhtum, sest pühapäevane rahulik õllehetk lõppes katastroofiga.

Soome meedia teatab viitega Saksa meediale, et 52-aastane mees oli 28. mai pärastlõunal kodus ja ta otsustas õllepudeli avada, kuna tal oli janu, kuid nii kui pudel oli lahti, toimus võimas plahvatus.

Õlu
Õlu Foto: Panther Media/Scanpix

Sündmuskohta uurinud päästjate sõnul avas mees õllepudeli vaid mõni hetk enne seda, kui ta majas leidis aset gaasiplahvatus. Ei ole teada, kas õllepudeli avamine võis mingil viisil õnnetuse tekkimist mõjutada.

Politseiekspertide uurimine kinnitas, et vaid sekundeid pärast õllepudeli avamist tekkis gaasi tõttu plahvatus ning mees oli juhtumi ajal oma majas üksinda.

Naabrite teatel oli kuulda tugevat pauku nagu kaks suurt veoautot oleks kokku põrganud. Plahvatuse jõud oli nii võimas, et majaosasid lendas 50 meetri kaugusel ning ümbruses olnud paar maja said kannatada. Plahvatuspauku oli kuulda ka Schönebecki kesklinnas.

Sakslane, kes siiski imekombel ellu jäi, kaotas oma elukoha, sest maja varises kokku.

Kiirabi viis mehe haiglasse, kuna tal on mitmeid vigastusi ja põletushaavad. Arstide teatel on ta seisund raske, kuid mitte lootusetu ning oletatavalt ta paraneb.

Politsei ja päästetöötajad evakueerisid plahvatuskoha naabruses elavad inimesed, kuna plahvatus tekitas gaasilekke, mille tõttu on ka teised sealsed majad ohtlikud ning gaasi kasutamisel võib tekkida uus plahvatus.

Schönebecki võimud saatsid töömehed plahvatuses õhku lennanud maja rususid ära koristama ja ümbruskonna hoonete kahjustusi remontima. 

Politsei ja linnavõimude teatel käivitati uurimine, mis ja miks juhtus ning  plahvatuse põhjus peaks olema selge selle nädala lõpuks.

Pilte vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles