Eesti Energia järjekordne tütar töötajatega konfliktis

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia.
Eesti Energia. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmise nädala lõpus pöördus järjekordse Eesti Energia tütarettevõtte, Enefit Solutions ASi töötajaid esindav Energiateeninduse Ametiühing riikliku lepitaja poole tekkinud tüliküsimuses vahenduse saamiseks, teatas ametiühing.

Antud juhul on töötüli tekkimise ajend asjaolu, et Eesti Energia kontserni ettevõtete ühinemise tagajärjel eelmisel aastal moodustus ettevõte Enefit Solutions AS, kus hakkas toimima ühel ajal kaks kollektiivlepingut, kirjutab Äripäev.

Selle aasta algul otsustas tööandja ühe lepingutest üles öelda. Kuna läbirääkimiste käigus enne ülesütlemisavaldust kokkulepet ei saavutatud ning hiljem pole tööandja ilmutanud soovi läbirääkimiste jätkamiseks, on tekkinud olukord, kus alates selle aasta juuli algusest jääb osa Enefit Solutionsi töötajatest kollektiivlepinguga tagatud garantiidest ilma.

Kõik see on põhjustanud ettevõttes konfliktsituatsiooni ning arvestades, et vastavalt seadusele ei kehti enam ka töörahukohustus, on olukord plahvatusohtlik. Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles