Eesti ID-kaardiga saab nüüd luua ettevõtteid ka Lätis

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp
Läti lipp Foto: Liis Treimann

Kodumaine äriteenuste konsultatsioonifirma 1Office asus Eesti ID-kaardi omanikele ning e-Residentidele pakkuma võimalust asutada ettevõte ka Lätis.

Teenus aitab ettevõtetel Läti turule laieneda digitaalse allkirja abil vaid paari tööpäeva jooksul, vältides sealjuures keerulist bürokraatia kadalippu, teatas ettevõte.

1Office Grupi tegevjuht Ragnar Everesti sõnul on Eesti ettevõtjatel oma tegevuse Läti suunal laiendamine igati loogiline samm.

«Läti on meile lähedal nii geograafiliselt kui ka kultuuriliselt. Omades kogemust Eesti turult on sealset tarbijakäitumist oluliselt lihtsam ette ennustada, kui mõnel kaugemal turul. Lisaks on Riia ka Baltikumi logistikakeskus, kus on hea ühendusega lennujaam ning Lätis kokku kolm suurt sadamat, mis on paljude valdkondade puhul võtmetähtsusega,» ütles Everest.

Vajadus teenuse järgi tema sõnul suur, sest dokumendid, mida esitama peab, on suures osas lätikeelsed.

Ettevõtte registreerimiseks on vaja esitada läti keeles mitmeid dokumente, sh registreerimisvorm, otsus ettevõtte alustamise kohta, põhikiri ja tõend riigilõivu maksmise kohta. Samuti peavad mõningad neist olema notariaalselt kinnitatud või digitaalselt allkirjastatud.

Everesti hinnangul on Läti tööjõud kõrgelt motiveeritud ning enamasti hea keeleoskusega. «Sealjuures on aga Läti keskmine palgatase võrreldes Eestiga oluliselt madalam. Kokkuvõttes on Lätis äri alustamine tunduvalt odavam, kui Eestis,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles