Nudistid ei saa Pirital oma rannalõiku

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümmekond aastat tagasi oli nudistidel Pirital oma rannalõik.
Kümmekond aastat tagasi oli nudistidel Pirital oma rannalõik. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Pirita linnaosa valitsus kaalus ettepanekut eraldada nudistidele tänavu rannalõik, kuid peale põhjalikku analüüsi ja erinevate huvigruppidega suhtlemist teatas linnaosavalitsus, et nudistidele siiski oma lõiku Pirital ei eraldata.

«Naturistide esindaja pöördus linnaosavalitsuse poole palvega, et muuta rand tolerantsemaks ning eraldada nudistidele oma rannaala. Kaalusime nudistide ettepanekut tõsiselt, kuid paraku oli sellel ettepanekul rohkem miinuseid kui plusse,» kinnitas Pirita linnaosavanem Tõnis Mölder.

Möldri sõnul uuriti lähemalt Pirita rannakülastajate ja linnaosa elanike arvamusi ning analüüsiti põhjalikult, mida inimesed soovivad. «Valdav enamus siiski ei pooldanud seda ettepanekut. Keeruline on nudistidele rannalõik eraldada ka seetõttu, et värskelt renoveeritud rannapromenaadil saab kindlasti olema rohkelt liiklejaid ning mõningast privaatsust, mida nudistide rannaala võiks eeldada –meil kahjuks pakkuda ei ole. Lisaks on Pirita ranna Merivälja poolne osa täna kasutuses just sealsete elanike poolt ning sellisel juhul jääksid kannatajateks oma asumi inimesed,» ütles Mölder.

Aastal 2007 ja 2008 eraldati Pirita linnaosavanema korraldusega 15. maist 15. septembrini nudistidele 180 meetri pikkuse ja 30 meetri laiune rannariba suunaga Meriväljalt Piritale. «Ajalugu näitas, et rannalõik meelitas kohale lisaks nudistidele ka hoopis kahtlaseid inimesi, kes häirisid teisi rannakülastajaid oma käitumisega. Ehk ajalooline mälu ja mõningased ebameeldivad seigad ei soosinud praegu nudistide rannaala teket,» sõnas Mölder.

«Linnaosavalitsuse eesmärk on, et Pirita elanikud ja kõik teised rannakülastajad tunneksid end võimalikult hästi. Analüüsides nii positiivseid kui ka negatiivseid aspekte, selgub, et nudistidele rannalõiku ei ole mõistlik eraldada,» selgitas Mölder.

«Oleme Tallinna linnavalitsusele teinud ettepaneku kaaluda tulevikus Pikakari ranna täielikult nudistide kasutusse andmist, mis tagaks selle, et Tallinna suurimad Pirita ja Stroomi rannad oleksid tavarannakülastajate käsutuses ja naturistidel oleks olemas enda kindel rand, kus oma hobiga tegeleda,» lisas Mölder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles