Analüütik: intressid kerkivad kogu maailmas

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annika Paabut
Annika Paabut Foto: Pm

Intressid kerkivad kiireneva hinnatõusu ohjeldamiseks ilmselt kogu maailmas ning samuti tõuseb tänavu Euribor, kinnitas Swedbanki analüütik Annika Paabut.

«Kuna meie prognoos näeb ette, et hinnataseme kasv hakkab taas kiirenema, siis on oodata intressimäärade kasvu kogu maailmas, et ohjeldada hindade kiiret kasvu,» kinnitas Paabut ERR Uudistele.

Analüütiku sõnul tõstab Euroopa Keskpank (EKP) baasintressi ilmselt juba sel aastal, USA Föderaalreserv järgmisel ja Jaapani keskpank veelgi hiljem. «Euribor kipub samuti sel aastal kasvama, kuna majandused eurotsoonis on taastumas ning vajadused täiendava kapitali järgi samuti,» lisas ta.

Nordea peaökonomist Tõnu Palm kinnitas eile samuti, et viimasel ajal kiirenenud Euribori kasv ilmselt jätkub ning selle põhiliseks mootoriks on oodatust suurem euroala inflatsioon ja üha tõenäolisem EKP intressitõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles