Politseinik jäi purjutaja suhtes liigse jõu kasutamises lõplikult süüdi (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik.
Politseinik. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Purjutaja suhtes vägivalda kasutanud politseinik jäi võimuliialduses lõplikult süüdi, kuna riigikohus ei võtnud teisipäeval tema kaitsja kassatsioonkaebust menetlusse.

37-aastane Sergei kuulis esimest kohtuotsust mullu novembri lõpus, kui Tartu maakohus karistas teda võimuliialduse eest ühe aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vangistusega ühe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga. Samuti rahuldas kohus kannatanu tsiviilhagi ja mõistis Sergeilt tema kasuks välja kuriteoga tekitatud varalise kahju katteks 875 eurot ja mittevaralise kahju hüvitiseks 3000 eurot. 

Menetluskuludena peab Sergei tasuma 716 eurot. Lisaks peab ta tasuma kannatanule tema esindajale makstud tasu 4140 eurot.

Hiljem jättis maakohtu lahendi jõusse ka Tartu ringkonnakohus ning kuna riigikohus ei võtnud kaasust teisipäeval menetlusse, siis jõustus politseiniku süüdimõistmine lõplikult.

Kriminaalasja materjalidest nähtub, et politseinik Sergei täitis 2013. aasta aprillis koos kolleegiga Jõgevamaal Tartu-Jõgeva-Aravete maanteel tööülesandeid. Süüdistuse kohaselt kontrollisid politseiametnikud peatatud sõidukis viibinud inimesi ja tuvastasid, et üks reisijatest oli alkoholijoobes. Politseiametnik otsustas ta kainenemisele viia, kuid kasutas sealjuures purjutaja suhtes aluseta jõudu, mille tagajärjel sai kannatanu kehavigastusi, seisab süüdistuses.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi politsei- ja piirivalveameti sisekontroll ning juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles