Nõukogude hipide elu tuleb avalikuks Eesti Rahva Muuseumi ees

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmile «Nõukogude hipid» eelnes kevadel ja suvel neli aastat tagasi ERMis multidistsiplinaarne näitus «Nõukogude lillelapsed: 70ndate psühhedeelne underground».
Filmile «Nõukogude hipid» eelnes kevadel ja suvel neli aastat tagasi ERMis multidistsiplinaarne näitus «Nõukogude lillelapsed: 70ndate psühhedeelne underground». Foto: Margus Ansu

Üks esimesi filme, mis linastub Tartu Elektriteatri välikinohooajal, on Terje Toomistu dokumentaalfilm «Nõukogude hipid». Seda saab vaadata 3. juuni hilisõhtul Eesti Rahva Muuseumi peaukse ees.

Tartu Elektriteatri teatel on tänavuse välikinohooaja kaheks esimeseks seansiks ekraan üles seatud Emajõe linnaujulas lodjakoja kõrval. 1. ja 2. juunil linastuvad filmid kell 23, kavas on komöödia «Täiuslikud võõrad» (juuni esimesel õhtul) ja Oscari võitnud «Kuuvalgus». Mõlemad on vaatajaile tasuta.

Kolmandal seansil, 3. juunil kell 23 tuleb Tartu esilinastusena ERMi ees vaatajate ette Terje Toomistu värske tõsielufilm «Nõukogude hipid», mis vaatab 1970. aastate psühhedeelsesse alternatiivmaailma. Tund varem algab vestlus režissööriga. Pilet maksab 5 eurot.

Filmi produtsendi Liis Lepiku teatel osaleb filmis teiste hulgas Tartu hipi Peti ning näidatakse ka omaaegset Elva muusikafestivali. Mõndagi tuleb vaatajale meelde sellest, mis oli välja pandud kevadel ja suvel 2013 ERMis näitusele «Nõukogude lillelapsed: 1970ndate psühhedeelne underground». Väljapaneku kuraatorid olid antropoloog Terje Toomistu ja interdistsiplinaar Kiwa.

Dokumentaalfilmi «Nõukogude hipid» esilinastus on 1. juunil kell 18.30 Tallinna kinos Sõprus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles