Lauristin loobub Tartus valituks saades europarlamendi kohast (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lauristin.
Marju Lauristin. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kohalike omavalitsuste valimistel Tartus esinumbriks seatud Marju Lauristin (SDE) lubab valituks saades loobuda Euroopa Parlamendi kohast.

Lauristin ütles intervjuus ERRi raadiouudistele, et mõtles tartlaste pakkumise peale kaua aega ja põhjalikult.

«Üldiselt on vist nii, et pärast haldusreformi need kohalikud valimised ei ole mitte päris niisugused tavalised. Mulle tundub, et peaksime uute valdade ja linnade kogu seda omavalitsuse taset võtma palju-palju tõsisemalt ja meie demokraatia alust ehitama ikkagi alt üles. Sellepärast ma ka nõustusin volikogu valimistele minema,» rääkis Lauristin.

Lauristin läheb valimistele Tartu esinumbrina. «Ma ei oleks olnud nõus olema see niinimetatud - nagu ütleb Indrek Tarand - part. Ma ei tunne, et ma part olen. Kui ma juba lähen, siis ma lähen tõsiselt.»

Ta ütles, et on varem Tartu volikogus olnud ja peale selle tundub talle, et Brüsselis saavad samuti kõik olulised tööd sügiseks ühele poole. 

«Olen nüüd, mulle tundub, ka siin Brüsselis piisavalt põhjalikult seda tööd teinud,» sõnas ta. Teema, millega Lauristin praegu tegeleb - andmekaitse ja isikukaitse - on talle oluline ja sellega loodab ta aga enne lõpule jõuda. «Me peame tegelikult selle raporti saama juba suve lõpuks valmis.»

«Kui meil läheb hästi valimistel ja tõesti peab otsustama pärast valimistulemusi, siis nii nagu ma valijatele olen lubanud, ma tõepoolest ka Tartusse jään,» ütles Lauristin. «See iganädalane sõitmine on ikka väga-väga jõuduvõttev ja ega seda jõudu nii väga palju enam ei ole. Võib-olla oleks õige siis praegu pööre teha, et anda rohkem tagasi kodule ja kodulinnale.»

Lauristin ütles, et töö Brüsselis tema jaoks igavaks ei muutunud. «Siin on nii palju erinevaid teemasid kogu aeg.» Praegu hakkab aga europarlamendi põhihooaeg Lauristini sõnul lõppema ning rohkem hakatakse mõtlema järgmistele valimistele aastal 2019. «Kuna mina ei ole sellest kampiaaniast sugugi huvitatud, siis mulle tundub, et minu jaoks hakkavad asjad ammenduma.» 

Kui Lauristin osutub kohalikel valimistel valituks, peaks tema asendusliikmena sügisest Brüsselisse minema sotsiaaldemokraatide 2014. aasta Euroopa Parlamendi valimiste teine number Ivari Padar.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles