Esikülg 31. mai

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäev, 31. mai 2017

Nr 125 (8026)

Suur tüli

EMi poolfinaali eel haiget mängima sunnitud sõudja Geir Suursild kurjustab peatreener Matti Killinguga.

Sport lk 28–29

Ühendustee

Põhjamere-Läänemere transpordikoridori koordinaator Catherine Trautmann leiab, et Rail Balticu valmimine loob arenguks uued võimalused.

Majandus lk 10–11

Spionaaž

Diplomaatilise katte all töötavad Vene luureagendid käivad akadeemiliste konverentside varjus värbamas Leedu tudengeid.

Välismaa lk 16

Karulauk

C-vitamiinirikast maitse- ja ravimtaime võib lehtede sarnasuse tõttu kergesti segi ajada nii maikellukese kui ka sügislillega.

Kodu lk 30

Tsitaat

Sotside kandidaat Tallinna linnapeaks Rainer Vakra:

Keskerakonna esinimed on enamasti Edgar Savisaare ajastust ja seda isegi mitte nelja, vaid juba kaheksa aasta tagusest ajast.

Eesti lk 9

Lisakoormis

Salasuhkur maksu alla

Kommide, limonaadi ja muu magusa asemel maksustaksin mina hoopis salasuhkru, mida lisatakse toodetesse, kus seda oodatagi ei oska, kirjutab reporter Hanneli Rudi. Miks peab näiteks ühes teraleivaviilus olema kolmveerand teelusikat suhkrut?

Lk 2

Arutu raie

Kuusikud kaovad

Keskkonnaministeerium eksitab sihipäraselt avalikkust, et varjata rüüstetööd metsades, märgib erametsaomanik ja diplomeeritud metsamajandaja Rainer Kuuba. Adekvaatset pilti metsanduse olukorrast on tavalisel inimesel peaaegu võimatu saada.

Lk 22

FB

Tartus põles Kroonpressi trükikoda

Häirekeskus sai eile õhtul kell 18.44 teate, et Tartus Tähe tänaval põleb trükikoja Kroonpress hoone. Päästjate saabumise ajal inimesi evakueeriti ja elekter lülitati majast välja. Päästekeskuse pressiesindaja sõnul ulatusid leegid katuse alt välja.

Päästeameti esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse paberijääkide kogumise ruumist, kus põlesid restil filtrid ja prügikast. Tuli levis sealt edasi välisvoodri vahele.

Kohale sõitis kaheksa päästeautot, kiirabi ja politsei. Päästjad asusid maja välisseina soojustust eemaldama, et kustutada tulekoldeid.

Tulekahju lokaliseeriti ja saadi kontrolli alla kella 20 paiku. Kella 20.30 paiku tegid päästjad hoones järelkontrolli. Kella 21.30 ajal oli põleng likvideeritud.

Postimees palub vabandust võimalike viivituste pärast lehe õigeaegsel ilmumisel ning tellijate postkastidesse ja üksikmüüki jõudmisel. Kõik tänase paberlehe lood on tasuta kättesaadavad aadressil pluss.postimees.ee.

Ahnus ahvatles riisuma

Võimalus kadus. 2010. aastal muudeti perekonnaseadust niimoodi, et hoolekandeasutuse juht ei saa enam olla hoolealuste eestkostjaks.

Läänemaa Psühhosotsiaalse Rehabilitatsiooni Keskuse juhataja omastas kokku ligi 67 000 eurot raha inimestelt, kes olid tema hoolekandeasutuse kliendid. Inimestelt, kelle teovõime oli piiratud, sest nad olid raske vaimse puude või hulga füüsiliste puuetega.

Pärnu maakohtus süüdi mõistetud Svetlana Reinsalu kandis aastaid klientide kontodelt raha oma pangakontole ning tema juhitava MTÜ ja äriühingu kontodele. Kõik ülekanded polnud ebaseaduslikud, kuid maksete suurus oleks pidanud piirduma omaosalustasuga.

Eesti lk 4–5

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles