Eestlaste röövijatest kolm on endiselt tabamata

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni julgeolekujõud Bekaa orus.
Liibanoni julgeolekujõud Bekaa orus. Foto: SCANPIX

Välisministeeriumi teatel jätkavad Liibanoni sisejulgeolekujõud kogutud teabe analüüsimist, et leida kolm seni tabamata inimest seitsmesest grupist, kes korraldasid 23. märtsil Eesti jalgratturite röövi Bekaa orus.

Välisminister Urmas Paeti kinnitusel jätkub röövitud eestlaste leidmiseks tihe koostöö nii Liibanoni ametivõimude kui ka partnerriikide esindajatega.

Liibanoni sisejulgeolekujõudude juht, kindralmajor Ashraf Rifi ütles eile usutluses kohalikule Al-Liwaa päevalehele, et nad muutsid röövijate tabamiseks taktikat ning haarangud erinevad varasematest selle poolest, et need pole enam juhusliku iseloomuga nagu röövile järgnenud esimesel otsingupäeval, vahendas nowlebanon.com.

Rifi kinnitusel püütakse praegu jõuda seitse eestlast röövinud grupeeringu liidrini. Julgeolekujõudude andmetel on jõugu juhiks Wael Abbas, kuid varasem Liibanoni meedia väide, nagu oleks Abbas kinni võetud, ei vasta Rifi kinnitusel tõele.

Kindralmajori hinnangul on võimalik, et seitsmeliikmelise grupeeringu liikmed tegutsesid kahes eri rühmas - röövijad ja pantvangide kinnihoidjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles