ELi arenguabi juht: pelgalt rahajagamise ajad on läbi (3)

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahemerd ületades Sitsiilia väinast üles korjatud Aafrikast saabunud migrandid.
Vahemerd ületades Sitsiilia väinast üles korjatud Aafrikast saabunud migrandid. Foto: Ivan Romano / Sipa USA / SCANPIX

Ajal, kus suurim sisserändajate surve Euroopale tuleb Aafrikast, rääkis Postimees Euroopa Komisjoni arengukoostöö peadirektori Stefano Manservisiga sellest, kuidas on rändekriisi valguses muutunud ELi kui maailma suurima arenguabi andja toetuspõhimõtted. Itaallasest Manservisi kinnitas, et ajad, kus arenguabi tähendas pelgalt rahajagamist on läbi ja kuigi progress on aeglane, ei tähenda see, et seda pole.

-Mai alguses kinnitas Euroopa Liidu Nõukogu uue arenguabi raamistiku järgnevateks aastateks. Kas see muudab midagi paremaks?

See tähendab, et lõpeb ajastu, mil arenguabi seisnes doonorluses ja rahajagamises. Uue lähenemisega tahame öelda, et ebavõrdsus, kõrvalejäetus ja vaesus on maailma osa ning seda nii vaeste kui ka rikaste riikide puhul. Küsimus pole seega enam raha eraldamises, vaid oskuses teha õigeid asju.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles