Champs-Élysées rünnakus elu kaotanud politseinik abiellus postuumselt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xavier Jugelé mälestussündmus aprillis
Xavier Jugelé mälestussündmus aprillis Foto: JB Autissier/imago/PanoramiC/Scanpix

Prantsusmaal Pariisis aprillis Champs-Élysées rünnakus elu kaotanud politseinik  Xavier Jugelé abiellus postuumselt oma partneri Etienne Cardiles’ga.

Nad pani teisipäeval, 30. mail paari Pariisi linnapea Anne Hidalgo, sündmuse tunnistajaks oli Prantsusmaa endine president François Hollande, edastrab The Guardian.

Xavier Jugelé mälestussündmus aprillis
Xavier Jugelé mälestussündmus aprillis Foto: JB Autissier/imago/PanoramiC/Scanpix

37-aastane Jugelé kaotas elu 20. aprillil töökohustusi täites, hukkudes kolm päeva enna Prantsusmaa presidendivalimiste esimest vooru.

Jugelé oli Prantsuse politseis seiskuaalvähemusse kuulujate õiguste eest seisja.

Elu kaotanud politseiniku elukaaslane Cardiles sõnas 25. aprillil toimunud mälestussündmusel, et ta ei kanna suurest kaotusest hoolimata oma südames viha.

Etienne Cardiles mälestamas om apartnerit Xavier Jugelé'd
Etienne Cardiles mälestamas om apartnerit Xavier Jugelé'd Foto: BERTRAND GUAY/AFP/SCANPIX

«Minus ei ole viha, Xavier, sest see ei sobiks ka sinule, see ei too sind tagasi. Sa olid rahu kaitsja ja hoidja,» teatas partner.

Alates 2015. aastast on Prantsusmaal aset leidnud mitu terrorirünnakut, neis on kaotanud elu 230 inimest. Jugelé oli viies neis rünnakutes hukkunud politseinik.

President Hollande andis Jugelé’le postuumselt Auleegioni ordeni, mis on Prantsusmaa üks kõrgemaid riiklikke autasusid.

Pärast Jugelé surma ilmnes, et ta oli üks esimesi politsenikke, kes 2015. aasta novembris jõudis Pariisi Bataclani kontserdimajja, kus terroristid olid tule avanud USA ansambli Eagles of Death Metal kontserdil, tappes 90 inimest.

Kui Bataclan Briti laulja Stingi kontserdiga hiljem uuesti avati, läks politsenik sinna kontserdile, kus ta andis meediale intervjuu teatades, et ta tähistab Stingi kontserdil osalemisega elu, näidates samas, et terrorism ei võida.

20. aprillil 2017 avas Pariisis Champs-Élysées'l politsenike pihta tule 39-aastane Karim Cheurfi ning äärmusrühmitus Islamiriik teatas hiljem, et tegemist oli nende käsilasega. Politsei lasi Cheurfi maha, leides tema juures Islamiriiki ülistava kirja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles