Peaminister väisas Edgar Savisaare sünnipäeva (2)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Edgar Savisaar jagas sotsiaalmeedias pilti, et tema 67. sünnipäeva pidustustel käis eile ka peaminister Jüri Ratas isiklikult.
 

Savisaar tänas pärast pidu oma sotsiaalmeedia kontol külalisi, kirjutades: «Tänu kõigile, kes sellest tagasihoidlikust üritusest osa võtsid, olin koos teiega õnnelik!»

Savisaar tõi välja, et palju sõpru oli tulnud üle Eesti, mitte ainult Tallinnast. «Ühed arvasid, et läbi käis ligi viissada inimest, teised, et natukene vähem. Toman võttis laulu üles, pillimees tõmbas lõõtsa, tundub, et kõigil oli hea olla. Ministreid ei olnud, küll aga olid peaminister ja olümpiakomitee president. Meedia oli esindatud täies mahus, vist ainult Kanal 2 jäi mul nägemata,» kirjutas ta ja jagas fotot koos Keskerakonna esimehe Jüri Ratasega.

Kes olid tulnud sünnipäevale?

Savisaare peol oli kohal üsna värvikirev seltskond, alustades 1990. aastatel Permi kuritegeliku grupeeringu liidriks nimetatud, hiljem aga maalikunstiga tegelema hakanud Nikolai Bleskovist kuni peaminister Jüri Rataseni välja.

Peaministri büroo juhataja Tanel Kiik ütles, et tegu ei olnud peaministri ametliku visiidiga, vaid viisaka külastusega Keskerakonna endisele pikaaegsele esimehele. «Peaminister viis Savisaarele lilled ja soovis palju õnne ja tugevat tervist ning vahetas paar sõna juttu. See on elementaarne viisakus, et kui erakonna asutajal on sünnipäev, siis erakonna esimees astub ka läbi,» lausus ta.

Nikolai Bleskov Edgar Savisaare maaliga / facebook
Nikolai Bleskov Edgar Savisaare maaliga / facebook Foto: Facebook

Kunstnik Arsen Kljan joonistas Edgar Savisaarele portree temast.

Nikolai Bleskov on kurikuulus endine allilmaliider, kelle värvikasse ellu mahub ligi 14 aastat türmielu ja kes viimasel ajal on silma paistnud maalikunstnikuna. Bleskov kinkis sünnipäevalapsele Edgar Savisaarele spetsiaalse albumi.

Aastaid politsei huviorbiidist väljas olnud Bleskov peeti viimati kinni kuus aastat tagasi, kui politseil oli alust kahtlustada teda vägivallakuriteos. Juhtumi uurimisel paljastus kuritegelik maailm, milles olid osalised nii Tallinna endise abilinnapea Mait Metsamaa palgamõrvaga seotud isik, mitmed teised kurjategijad kui ka kurikuulsa Tallinna keskturu juhid. Loe pikemalt: Allilmas tuntud Bleskoviga seotud süüasi sai lahendi.

Tallinna linnapea kohuseid täitev Taavi Aas kinkis ametist kõrvaldatud linnapeale portree ajast, mil Savisaar oli peaminister, samuti meenemündi.

Edgar Savisaar pidas oma 67. sünnipäeva.
Edgar Savisaar pidas oma 67. sünnipäeva. Foto: Sander Ilvest
Edgar Savisaar pidas oma 67. sünnipäeva.
Edgar Savisaar pidas oma 67. sünnipäeva. Foto: Sander Ilvest
Edgar Savisaar pidas oma 67. sünnipäeva.
Edgar Savisaar pidas oma 67. sünnipäeva. Foto: Sander Ilvest

Kohale olid tulnud ka Tallinna Ülikoolist sel sügisel lahkuv Linnar Priimäe ja korruptsioonikuriteos kahtlustuse saanud endine Tallinna Televisiooni juht Toomas Lepp ning hiljuti infarkti üle elanud riigikogu liige Märt Sults. Samuti oli kohal Savisaare abiline Moonika Batrakova.

Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva saabus peole suurema delegatsiooniga linnaosavalitsusest.

Edgar Savisaar pidas oma 67. sünnipäeva.
Edgar Savisaar pidas oma 67. sünnipäeva. Foto: Sander Ilvest

Kohal olid ka Keskerakonna parteilehe endine pikaaegne peatoimetaja Urmi Reinde, riigikogu liige Heimar Lenk jpt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles