Davosis nimekad konkurendid alistanud Kümmel endale puhkust ei luba

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kollo (vasakul) ja Peeter Kümmel.
Andres Kollo (vasakul) ja Peeter Kümmel. Foto: Erakogu

Dario Cologna, Tor Arne Hetland, Alex Harvey, Alexandr Legkov, Marcus Hellner – need on mehed, kelle alistas Eesti suusasprinter Peeter Kümmel nädalavahetusel peetud Davosi võistlusel. Paraku ei võisteldud tavalises suusasprindis, vaid murdmaasuusakrossis.


Seetõttu ei tähtsustanudki Kümmel Red Bull Nordixi nime kandva võistluse võitu üle. Vastupidi. «See oli lihtsalt üks lõbus vahepala. Olen õnnelik ja rahul, kuid ei midagi enamat. Maailmameistrivõistlustega ju tegu polnud,» sõnas Kümmel ühegi emotsioonita.

Samas ei salanud ta, et tugevate konkurentide alistamine valmistas talle siiski rahulolu. Teistmoodi ilmselt ei saakski. «See oli hea võimalus neilt mõõtu võtta. Nimekaid konkurente oli seal ju nii mõnigi,» nentis Kümmel ja lisas rahulolevalt: «Tuleb välja, et suusakrossi formaat sobib mulle. Võimalik, et mul oli sel võistlusel ka teistest rohkem õnne.»

Õnne all pidas Kümmel silmas seda, et finaalis õnnestus liidripositsioonil olnud tšehhil Dušan Kožišekil vaid kolm meetrit enne finišijoont kukkuda. Seetõttu tõusis eestlane poodiumi kõrgeimale astmele.

Kümmelile järgnesid šveitslased Philip Furrer ja Christoph Eigenmann, Kožišek ning murdmaasuusatamise MK-sarja üldvõitja, šveitslane Dario Cologna. Teise eestlasena Davosis stardis olnud Andres Kollo sai 39. koha.

Kuigi suusahooaeg lõppes juba paar nädalat tagasi, ei kavatse Kümmel endale puhkust lubada. «Treenin edasi. Eesmärk on eespool olijatele järele jõuda ja puhates seda ei saavuta,» nentis Kümmel, kes Holmenkolleni MMil oli eestlastest edukaimana kuues.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles