VIDEOINTERVJUU ERRi uus juht: vana telekompleksi kulud on ebanormaalsed (1)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Muutuseid on ka enne toimunud, aga nüüd nad võib-olla kiirenevad,» kirjeldas täna esimest päeva Rahvusringhäälingu juhina ametis olev Erik Roose Postimehele.

Roose sõnul tuleb lähiajal põhjalikumalt läbi mõelda Raadio 2 ja ETV+ saatus. Raadio 2 puhul tõi ta välja keerukust noore kuulajaskonna kaasamisel ning uue lähenemise vajadust. Samas ETV+ tegutseb poliitilise otsuse tulemusena ning ERR-i ülesanne on uue juhi sõnul seda tellimust võimalikult hästi täita. Näiteks pole kanali tuntus venekeelse elanikkonna seas seni piisavalt levinud.

«Nad teevad paljusid asju hoopis efektiivsemalt kui teised telekanalid,» kiitis ta ETV+ edukat majandamist.

Inimeste arvelt ei reformi

«Mingit nimekirja mul pole,» kommenteeris Roose võimalikku kokkuhoidu inimressursi arvelt, «mina ootan juhtide ettepanekuid, kuidas teha uut ja värskemat moodi ja eks siis vaatame, kes kui efektiivseid ettepanekuid suudab teha.»

«Minu poolt numbrid esialgu allapoole ei lähe,» hajutas Roose hirme koondamistest.

Edukas müügimees

«Mulle tundub, et siin on seda müügitööd veel rohkem,» võrdles Roose uut ametit endise tööga Postimehes, «see pole mitte lihtsalt raha, vastu saab usalduse ja pühendumise – nii kollektiivi kui vaatajate poolt. Müüa oma organisatsiooni nii, et publik sind armastaks on veel raskem kui raha müüa.» Ent Roose on kindel, et saab sellega hakkama.

«Kulu mõttes oleks mõistlik siia hoovi ikkagi korralik telekompleks püsti panna,» kergitas juht uutelt plaanidelt saladuseloori, «vana hoone kulud on praegu ebanormaalsed.»

Reageerimine kiiremaks

«Kõige kriitilisem on praegu reageerimine väliskeskkonnale,» tõdes Roose, «suured organisatsioonid tegelevad palju oma sisemise asjaajamisega. Aga väliskeskkond on muutunud, noored ei vaata lineaarset televisiooni ega kuula raadiot kindlal ajal, nad tahavad seda teha teistmoodi. Rahvusringhääling võiks täna olla kiirem.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles