Ilmateenistuse kuuprognoos: soojemaks läheb ilmselt järgmise nädala lõpus

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanipäeva tähistamine Vabaõhumuuseumis.
Jaanipäeva tähistamine Vabaõhumuuseumis. Foto: Liis Treimann

Täna avaldatud Riigi Ilmateenistuse kuuprognoosi kohaselt ei üllata juunikuu ilm meid väga millegagi.

Kuu alguses jääme kahe ulatusliku madalrõhuala servaalale. Üks neist pöörleb Põhja-Atlandi, teine Loode-Venemaa kohal. Kuu esimestel päevadel valitseb loodevool ja põhja poolt saabub külmemat õhku. Ilm on tavapärasest jahedam ja kohati esineb maapinnal öökülma, sajuhooge on hõredalt.

Esimese kümnepäevaku teisel poolel pöördub õhuvool edelasse ja Eestisse saabub soojem, ajuti ka niiskem õhumass, mis võib kohati põhjustada tugevaid sadusid.

Kuu keskpaiku tugevneb Venemaal kõrgrõhuala, mis blokeerib lääne poolsete madalrõhkkondade tee itta. Eesti jääb läänepoolse jahedama ja niiskema ning idapoolse väga sooja ja kuivema õhumassi piirialale.

Õhumasside vahetusega kaasnevad tugevad sajuhood, äike, pilvealused tuuleiilid, kusjuures sajuhulgad võivad piirkonniti tublisti erineda.

Juunikuu keskmine õhutemperatuur tuleb normi lähedane ehk keskmiselt umbes 13 ja 15 kraadi vahel. Ka sademeid on normi piires.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles