Kontorirotid jooksevad riskinoorte hüvanguks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu jooksid kontorirotid näiteks nii.
Mullu jooksid kontorirotid näiteks nii. Foto: Sander Ilvest

Vanalinna päevade tippsündmus on täna juba 16. korda toimuv heategevuslik kontorirottide jooks Rat Race Tallinn.

Meeleolukas üritus leiab aset Raekoja platsil, kus ligi sada meeskonda tulevad kontorirutiinist välja ja pingutavad heategevuse nimel. «Rat Race Tallinn 2017» projektijuhi Christjan Schumanni sõnul tulevad osalejad jooksma, sest neid ootab põnev jooksurada, rohkelt üllatusi, palju nalja ning loomulikult ka suur heategu, mis on ürituse põhieesmärk.

Seekord on Tallinna heategevusjooksu eesmärk avaldada toetust riskinoortele, kellel on raskusi käitumise, õppimise või suhetega ning kes vajavad eraldi tuge ja innustavat eeskuju. Kui pöörata riskinoorele varakult tähelepanu, on suurem tõenäosus, et ta ei lähe kuritegelikule teele.

«Selle eesmärgi täitmiseks annetame jooksu osalustasudest kogutud summa MTÜ RuaCrew vabatahtlike tugiisikute programmi toetuseks. Seeläbi teeme võimalikuks 25 uue tugiisiku koolitamise, kes aitavad ligikaudu 30 noorel leida oma tee ja saada hästi toime tulevaks täiskasvanuks,» rääkis Schumann.

Toetuse eest korraldatakse lisaks kolmepäevane suvekool noortele ja nende tugiisikutele, kus püütakse ühiselt avastada noorte huvid töötubades ja põnevate inimeste abil.

Heategevusjooksule paneb punkti Tanel Padari ja Tomi Rahula akustiline kontsert Telliskivi loomelinnakus Erinevate Tubade Klubis. Kontserdiõhtu piletid on saadaval Piletilevis.

Jalgrattamängude töötuba

Jalgrattanädalal Tallinn Bicycle Week saab täna osaleda jalgrattamängude töötoas, mida juhendab Taani liikumiskonsultant Balder Brøndsted. Töötuppa on oodatud kõik, kes tegelevad lastega, innustades ja õpetades neid liikuma. Jalgrattamängude töötuba toimub täna kella 15‒18 Telliskivi loomelinnakus Velveti kontoris ja õuel. Kell 16 on jalgrattamänge mängima oodatud lapsed oma jalgratastega.

elaMUS Paksus Margareetas

Meremuuseum kutsub Paksu Margareetasse meeleolukale ja silmaringi avardavale meluõhtule «elaMUS». Esimest korda toimuv üritus pakub võimalust tulla välja argirutiinist ning näha muuseumi hoopis ootamatu nurga alt.

Meelelahutuslikus ja vabas vormis saab kuulata temaatilisi miniloenguid, kohtuda ekspertidega, meisterdada ja katsetada ning tutvuda ekspositsiooniga. Pakutakse süüa ja juua ning kõlab kvaliteetne muusika.

Esimesel korrusel saab uudistada näitust «Viikingiaja aarded Eestist» ning toimuvad vestlusringid viikingiaegsetest staatusesümbolitest. Teisel korrusel on Psühhodisko meremuusika eri (DJ Ahto Külvet). Kolmandal korrusel kohtuvad külastajad muuseumi koguhoidjatega, kes on kogudest välja toonud põnevaid dokumente ja fotosid. Neljandal korrusel on kalligraafia õpituba, Paksu Margareeta katusel saab nautida linnavaadet ning avatud on Maru katusekohvik. Kell 21 astub üles püstijalakoomik Karl-Alari Varma.

Rat Race

  • 12.30 kogunemine ja registreerimine
  • 13.00 Rat Raceʼi avamine
  • 13.10 meeskondade tutvustamine
  • 13.40 soojendusvõimlemine TTÜ tantsutüdrukutega
  • 14.00 Rat Raceʼi start
  • 14.01 esineb La La Ladies
  • 14.30 toetuse üleandmine, autasustamine
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles