Liive kliimaleppest: muutused toimuvad vaatamata poliitikale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia endine juht Sandor Liive
Eesti Energia endine juht Sandor Liive Foto: Stanislav Moshkov/Õhtuleht

Eesti Energia endine juht Sandor Liive ütles kommenteerides USA taganemist Pariisi kliimaleppest, et muutused maailmas toimuvad mitte tänu poliitikale, vaid vaatamata sellele.

Liive usub, et USA lahkumisega Pariisi lepe ei kao, kuna paljud suurriigid on juba kinnitanud, et nemad kindlasti jätkavad selle leppega. Tema hinnangul on Pariisi leppel visiooniloov tähendus, vahendas ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Liive hinnangul määrab üha rohkem maailmas toimuvat see, mida teevad edumeelsed firmad ja millised on inimeste eelistused.

«Ja kui vaatame ka USA edumeelsete firmade reaktsioone, siis tegelikult nemad pole sellest plaanist loobunud. Nii et võib öelda isegi nii, et tänapäeval muutused maailmas toimuvad mitte tänu poliitikale, vaid vaatamata sellele,» ütles ta.

Teiste hulgas on kinnitanud Hiina, et tema jätkab Pariisi leppega. Liive sõnul on Hiina kõige suurem saastaja ning Hiina jaoks on taastuvenergia arendamine paljuski ka õhukvaliteedi küsimus.

Vastates küsimusele Eesti rollist saaste vähendamisel, arvas Liive, et siin on võimalus taastuvenergia kasutuse laiendamiseks.

«Eesti tee on ikkagi see, et paneme põlevkivi sisse rohkem biomassi, metsa meil on. Meil on jätkuvalt ka tuult, me saame tuulikutega minna merele. Ja ma usun ka seda, et tulevikus lamedad katused - on need siis eramajad või suured paneelmajad - saavad kaetud päikesepaneelidega,» vastas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles