USA juhitud rünnakutes IS-i vastu on hukkunud 484 tsiviilisikut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhurünnak Mosulis.
Õhurünnak Mosulis. Foto: KARIM SAHIB/AFP

USA juhitud liitlasvägede rünnakutes sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu on alates pealetungi algusest 2014. aastal saanud surma 484 tsiviilisikut, edastas reedel ajakohastatud andmeid Pentagon.

Armee info kohaselt sai maikuus Iraagis asuva Mosuli linna pihta tehtud õhulöökides surma 105 inimest. Märtsi algul sai kolmes rünnakus Mosuli lähistel surma 26 tsiviilisikut.

Pentagoni reedel avaldatud raporti kohaselt on kolme aastaga tehtud 21 035 rünnakut ehk vaid 0,27 protsenti neist on põhjustanud tsiviilohvreid.

Kodanike- ja inimõigusühenduste hinnangul on USA juhitud liitlaste põhjustatud tsiviilohvreid Süürias ja Iraagis rohkem kui 3800. Muu hulgas seavad ametlikud andmed kahtluse alla Suurbritannias tegutsev ajakirjanike ühendus Airwars ja samuti Londonis baseeruv Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles