Eesti koondislaste liigaduellides jäid peale Mets ja Vaikla

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karol Mets.
Karol Mets. Foto: Erakogu

Paljud Eesti jalgpallikoondislased esindasid enne koondisepausi viimast korda oma koduklubi. Norra kõrgliigas olid võidukad nii Taijo Teniste ja Sogndal kui ka Karol Mets ja Viking. Seejuures oli Viking 2:1 parem Nikita Baranovi tööandjast Kristiansundist, võiduvärav sündis viiendal lisaminutil.

Sogndal alistas samuti põnevas mängus 3:2 Sandefjordi. Kodus mänginud Sogndal sai terve teise poolaja tegutseda enamuses, kuid võiduvärav suudeti lüüa alles kuuendal lisaminutil. Nii Mets, Baranov kui ka Teniste viibisid tavapäraselt väljakul 90 minutit, Baranov sai 79. minutil kollase kaardi.

Kui mängitud on tosin vooru, on Sogndal tihedas tabelis 15 punktiga 9. kohal. Kristiansund on 12 punktiga 15. tabelireal ning Viking 8 punktiga 16 meeskonna seas tabeli selge punane latern. Viimases mängus saadud kerget vigastust raviva Enar Jäägeri tööandja Valerenga on kaheksas, olles kogunud kaks punkti rohkem kui Sogndal.

Sarnaselt Norrale olid ka Soomes vastamisi eestlaste tööandjad, kui KuPS võõrustas Mariehamni. Külalised võitsid 2:1, algkoosseisu kuulunud ja 79. minutil puhkama vahetatud Ats Purje ei suutnud terve mängu Mariehamni väravat kaitsnud Andreas Vaiklat üle mängida.

Rohkete lisaminutitega kohtumise lõpetas KuPS üheksakesi, sest 8. lisaminutil sai punase kaardi Gbolahan Salami ja 11. lisaminutil Solomon Duah. Liigatabelis on KuPs 18 punktiga neljandal ja Mariehamn 17 punktiga kohe nende järel viiendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles